Varusteet

Suuri välikerros-showdown (4/5): Montane Allez Micro Hoodie

Montane Allez Micro Hoodie Rajapään autiotuvalla Vätsärissä

Montane Allez Micro Hoodie (171 g) on grid-fleece -paita, joka on reilusti kevyimmästä päästä välikerroksia. Se on saman tyyppinen Patagonian suositun Capilene Thermal Weight -paidan (josta monesti käytetään vanhaa nimeä “Cap 4”) kanssa, mutta vielä astetta kevyempi.

Kengän korjausta Tåkeheimenin vuoristotuvassa, päällä Allez Hoodie

Paita on keveytensä ja ohuutensa takia lähes verkkomainen, ja sen läpi näkee valoa vasten helposti. Se ei pidä tuulta juuri lainkaan. Tämä toisaalta on usein toivottuakin säädettävyyden takia, koska tuulitakkia avaamalla lämpöä saa nopeasti dumpattua ulos mikäli tuulta on vähänkään. Paidan vohvelikuvio on harvaa, ja kuviossa on enemmän aukkoa kuin vohvelia. Tämän takia paita ei ole aivan yhtä miellyttävä ihoa vasten, kuin täydemmällä vohvelikuviolla varustettu paita kuten Patagonia R1 Hoody. Allez on kuitenkin monipuolinen paita ja toimiva sekä aluskerroksena että välikerroksena.

Montane Allez Micro Hoodien harva vohvelirakenne. Alla oleva pöytä kuultaa paidasta läpi.

Parasta Allezissa on sen kevyt paino. Se toimii erittäin hyvin tilanteissa, joissa harkitsee ylimääräisen aktiivisen kerroksen mukaan ottamista, mutta epäilee sen kuitenkin pysyvän repussa suurimman osan ajasta. Sen lämpö-paino-suhde on fleeceksi hyvä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että mikäli hakee vaatetta jonka paino-lämpö-suhde leirissä (ei aktiivisuutta/hikoilua) on korkea, untuva tietenkin voittaa.

Verkkomaisuuden takia Allez kuivuu nopeasti ja imee kosteutta ihon pinnalta tehokkaasti. Allezin kankaan 9% spandex-pitoisuus ei sido vettä yhtä paljon kuin R1 Hoodyn kangas. Tämä johtuu pitkälti Allezin kankaan ohuudesta ja verkkomaisuudesta, joiden ansiosta kosteus haihtuu nopeasti.

Paita joustaa reilusti. Sen helma on normaalimittainen, ei pitkä housuihin menevä kuten R1 Hoodiessa. Verkkomaisuuden takia kangas takertuu herkästi esim. viilaamattomiin kynsiin. Vetoketju on myös ultrakevyt. Näiden takia tykkään käsitellä paitaa hieman varoen, mutta se on kyllä kestänyt moitteetta.

Montane Allez Micro Hoodie Rajapään tuvalla Vätsärissä

Allez on mielestäni hyvä ja monikäyttöinen paita, ja parhaimmillaan se on tilanteissa joissa halutaan hieman lisälämpöä tuulitakin alle, mutta ei haluta kantaa painavampaa fleeceä. Valitsin sen tämän takia Allezin monesta vaihtoehdosta paidaksi pitkälle Lapinvaellukselleni 2018. Jälkeenpäin ajateltuna valinta oli oikea: se antoi lämpöä silloin kuin sitä käytti, ja oli muuten kevyt repussa. On huomionarvoista, että Allez on puolet kevyempi kuin esim. R1 Hoody. Käytin sitä myös nukkumavaatteena, ja mielestäni 170 g yhdistetystä välikerroksesta ja yöpaidasta ei ollut paha.

 

7 thoughts on “Suuri välikerros-showdown (4/5): Montane Allez Micro Hoodie

 1. Millainen mitoitus paidassa on? Minkä kokoinen olet ja mitä kokoa käytät? Meinasin tilata kevyeksi välikerrokseksi kelien viilentyessä.

  1. Terve, Olen 180 cm ja 70 kiloa ja koko M on oikein sopiva. Aika normaali mitoitus noissa, ehkä pikemminkin slimmimpi kuin reilumpi koska kangas on aika joustavaa.

   1. Itse 172/63 ja tarkoituksena tosiaan pitää teknisen/”vaelluspaidan” päällä. Mietin juuri onko S koko liian slimmi välikerroksena.

    1. En tiedä, mutta en usko jos normaalikokosi on S. Paita joustaa jonkun verran.

 2. Moikka,

  Onko tullut testattua tuota Patagonian Capilene Thermal Weightia ollenkaan? Mietin, että ei ollut vertailussa niin miten verrattavissa tähän Montane Alleziin?

  Onko merinotuotteet ollenkaan käytössä?

  1. Cap Thermal Weight on hyvä välikerros ja aika paljon käytetty. Se on Alleziin verrattuna melko samanlainen, mutta jonkun verran painavampi ja kalliimpi (mutta toisaalta hitusen lämpimämpi).

   Ohuita merinosekoitteita käytän kyllä aluskerrastoissa. Voisin tuosta kirjoittaa vaikka oman artikkelin, en olekaan aiheesta vielä kirjoittanut paljon.

   1. Kiitos! Pitää miettiä kumman näistä hommaa, ei varmaan kummallakaan kauheasti väärin mene! Nopeasti tulikin merinoista juttu, kiitos siitäkin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.