Blogi

Kevyesti Kairassa –blogi

Kevyesti Kairassa on ulkoilmablogi, jonka pääaiheena on vaellus ja kevytretkeily. Blogi painottuu melko paljon vaellusvarusteisiin, ja varusteaiheiset artikkelit ovat myös blogissa luetuimpia. Lisäksi blogissa on mukana artikkeleita erätaidoista, reissuista ja lisäksi kiipeily- ja packrafting-artikkeleita. Blogin tarkoituksena on tuoda usein englanninkielistä ja ulkomaisiin olosuhteisiin fokusoitunutta tietoa vaellusvaruteista suomalaisille lukijoille, suomen kielelle ja suomalaiseen erämaahan mukautettuna.

Blogissa on myös runsas annos erä- selviytymistaitoja modernilla otteella, sillä ne ovat erottamattomana osana retkeilyosaamista, oli ”painoluokka” mikä hyvänsä. Hyvin usein erätaidot myös ovat suorastaa symbioosissa kevytretkeilyn kanssa. Esimerkiksi Kanadalaisen erälegenda Mors Kochanskin mottona on ollut ”The more you know, the less you carry”.

Kevyesti Kairassa keskittyy kevytretkeilyn varusteisiin, vinkkeihin, filosofiaan ja tietenkin myös itse retkiin. Blogissa on myös tee-se-itse –projekteja retkeilyvarusteisiin liittyen. Lukijakohderyhmänä on jo vaellusharrastuksen alkuun päässeet, mutta mukana on varmasti myös aloittelijoille hyviä vinkkejä.

Kevyesti Kairassa –blogin kirjoittaja on Ossi Määttä. Hän on retkeilykirjailija ja toimittaja Retki-lehdessä. Ossi on kirjoittanut kirjat Vaellusvarusteet (SKS 2022) ja Kevytretkeilijän opas (SKS 2020). Koulutukseltaan hän on erä- ja luonto-opas sekä diplomi-insinööri. Ossilla on kokemusta useista pitkistä vaelluksista Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Alpeilta. Vapaa-ajallaan hän viihtyy myös kiipeilyn, polkujuoksun ja koskimelonnan parissa. 

Voit ottaa kirjoittajaan yhteyttä osoitteessa etunimi.sukunimi@gmail.com (ilman ä:n pilkkuja).

3 thoughts on “Kevyesti Kairassa –blogi

  1. Terve!

   Tavallinen ohut ja hieman läpikuultava telttakangas on silnylonia, jossa pitää ainoastaan silikoniliima, esimerkiksi SeamGrip + Sil: https://www.shelbyoutdoor.com/product_info.php?cPath=402_39_80&products_id=4518 . Jos kangas on täysin läpinäkymätön ja tuntuu paksummalta (sadetakkimaiselta) tai kyseessä on teltan pohjaosassa oleva kiinnityskohta, on kangas todennäköisesti polyuretaanipinnoitettua. Tällöin uretaaniliima, esim. Freesole on sopiva. Lisää kirjoitteluani liimoista on: täällä Ihmettelisin, jos noita kohtia ei ole ommeltu kiinni, pelkkä liimaus kuitenkin voi aina pettää. Jos tuosta saa neulan läpi, niin ompeleminen on myös hyvä vaihtoehto

   1. Hei,

    Iso kiitos vinkeistä. Laitoin tilaukseen SeamGrip + Sil liimaa. Kokeillaan pysyisikö sillä. Osa noista kiinnepisteistä on tosiaan ompelemattomia, joka on vähän outoa. Ellei pysy liimalla niin pitää kokeilla ommella.

    Joni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.