Vaelluskertomukset

Kevytretkeilijät -miitti Usmissa 3-4.11.2018

Järjestimme Kevytretkeilijät -Facebook-ryhmän tapaamisen Hyvinkään Kytäjä-Usmin ulkoilualueella 3-4.11.2018. Mukana oli noin 12 ihmistä. Joukko oli mukavan laaja-alaista, sillä mukana oli packraftaajia, riippumattoilijoita, bikepackereita, pitkän matkan vaeltajia, ompelukoneen vinguttajia ja muuten vaan kevytretkeilystä kiinnostuneita.

Koska pimeä tulee marraskuun alussa jo nopeasti, aloitimme tutustumisten jälkee Cribs-tyyppisen telttakierroksen. Oikeastaan kaikilla oli melko erilainen teltta, joten kierros oli mielenkiintoinen. Edustettuna oli mm. Nemo Hornet 2P, Hammock Gear Dyneema Tarp, Tarptent Double Rainbow, 3F UL Gear Lanshan 2, Amok Draumr ja MLD Duomid.

Kävimme myös paljon läpi itsetehtyjä varusteita, ja muutamilla oli itseommellut retkipeitot mukana. Yhdellä oli itse tehdyt kuorikintaat mukana, ja itse näytin itsetehtyä Fancee Feast -spriikeitintä. Itse tekeminen oli selvästi myös kuuma puheenaihe, ja suunnitteilla oli kaikenlaista omasta pyramiditarpista fleecepaitaan.

Myös retkikeittimiä oli mukana erilaisia, ja kokoontumisessa testattiin mm. Toaksin titaanista risukeitintä ja Varustelekan kokoontaitettavaa vastavaa. Itselleni annoin hardcore-ultralight -palkinnon, sillä mukanani oli mikäpäs muukaan kuin valurautamuurikka! Paistoimme siis illalla muurinpohjalettuja nuotiolla juttelun lomassa. Ei näitä asioita kannata niin vakavasti ottaa!

Seuraavia reissuja myös fiilisteltiin. Packraft- ja talviretkeilystä puhuttiin paljon. Yhdellä oli aikomuksena suunnata PCT:lle ensi vuonna. Lisäksi mietittiin mitkä kamerat ja objektiivit soveltuvat bikepacking-setuppiin ja miten voisi toteuttaa bikepackraft-vetouistelu-seikkailun.

Kaiken kaikkiaan oli mukava tavata samanhenkisiä ihmisiä ja jutella yhteisestä harrastuksesta. Mukana oli myös muuten vaan kiinnostuneita, jotka toivoivat saavanasa omaan retkeilyharrastukseen vinkkejä, ja varmasti niitä tulikin. Sovittiin, että järjestetään seuraavaa tapaamista ensi kesänä!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.