Varusteet

Six Moon Designs Fusion 65 -rinkka

Six Moon Designsin Fusion -rinkka oli ilmestyessään jonkinlainen tapaus johtuen siitä, että se keveydestään huolimatta oli kykenevä kantamaan huomattavan raskaita kantamuksia innovatiivisen tukirangan ansiosta. Se on siis kevyt (joskaan ei ultrakevyt) rinkka painaville kantamuksille. Ultrakevyiden rinkkojen valmistajat antavat usein rajoituksia sille, kuinka paljon painoa rinkalla saa kantaa, mutta Six Moon Designs on itsevarma Fusion -mallin kanssa: sillä saa kantaa niin painavaa taakkaa kuin sinne ikinä saa pakattua.

Fusion-rinkan materiaali on 420D Robic-nylonia, jota harvempi kevytrinkkavalmistaja käyttää. Robic on käytön perusteella erittäin kestävää, jopa liiankin, tarkoittaen sitä että kevyemmälläkin materiaalilla rinkka todennäköisesti kestäisi riittävän hyvin. En näe tilannetta millä kankaan saisi rikki edes kiipeilykäytössä, puhumattakaan retkeilystä. Myös RipstopByTheRoll pitää Robicia kestävimpänä rinkkamateriaalina mitä he myyvät. Juomapullotaskut ja lapiotaskun joustava osa on tehty joustokankaasta, joka myös on pysynyt ehjänä.

Oma rinkkani on ensimmäistä Fusion 65 -sukupolvea, jonka jälkeen tuotteeseen on tehty joitakin muutoksia. Nykyversio on hieman painavampi, tilavampi ja siinä on korkeammat sivutaskut. Oma ykkössukupolven versioni on oikeasti paljon pienempi kuin tuo 65 litraa, mutta nykyisin myytävä on lähempänä tuota tilavuutta. Nykyversiossa on korjattu myös omasta mielestäni rinkan suurin puute: juomapullotaskut ovat liian matalat, joka aiheuttaa sen että isompi pullo törröttää häiritsevästi eteenpäin. Tosin nykymalli on menossa hieman väärään suuntaan painon suhteen, sen ollessa jo 1470 g oman rinkkani painaessa 1200 g. Nykymallin rinkkaa ei hyvällä tahdollakaan voi enää sanoa ultrakevyeksi, mutta se on erinomainen painaviin lasteihin ja esimerkiksi grammanviilausta vasta aloiteltaessa.

Rinkan paras puoli on sen hyvä tukirakenne, joka on huomattavan miellyttävä jopa todella raskailla taakoilla. Se on mielestäni tässä jopa parempi kuin painava putkirinkka. Olen käyttänyt rinkkaa aktiivisesti pyöräillessäni neljän hengen perheen ruokaostoksia kaupasta, ja välillä se on piripintaan täynnä maitopurkkeja sun muuta painavaa, painon ollessa vähintään 25kg. Se on kuitenkin edelleen miellyttävä kantaa, ja vahva kangas kestää tuon painon moitteetta. Rinkan alumiininen tukiranka on vedettävissä ulos ja muotoiltavissa omaan selkärankaan. Useimmat rinkan omistajat ovat vääntäneet rankaa sen alaosasta lantion kohdalta hieman ulospäin kaarevaksi, mikä myös minulla paransi istuvuutta erinomaiseksi.

Rinkan suu kiinnittyy kevytrinkoissa suositulla roll-top -sulkimella, eikä siinä ole erillistä kantta. Rinkan edessä on lapiotasku, joka saisi olla ehkä hieman syvempi. Se kuitenkin imaisee trangian kokoisen esineen ja vähän muutakin ongelmitta. Rinkan alaosassa on remmit, joilla siihen saa kiinnitettyä paksumman makuualustan tai isomman teltan kuten kuvassa. Jos niitä ei käytä,remmit saa tarran avulla kääräistyä siistiksi paketiksi, eivätkä ne repsota.

Mielestäni Fusion 65 on hyvä valinta yleisrinkaksi ja näen sille monia käyttökohteita, joissa sen kantokyvystä ja kestävyydestä on hyötyä:

 • Kevyempään varustukseen vasta siirryttäessä
 • Talvivaelluksilla
 • Pitkillä vaelluksilla joissa välissä ei käydä kaupassa
 • Luontoharrastamiseen, jossa joudutaan kantamaan painavia tavaroita, kuten valo- tai videokuvaus, packrafting ja reserviläishommat
 • Eräoppaille, jotka joutuvat kantamaan kattavia ensiapu- korjaustarvike- ja kommunikaatiovarusteita, kirveitä ja köysiä sekä mahdollisesti uupuneiden asiakkaiden tavaroita

Nykymallissaan rinkka ei kuitenkaan ole enää kevyemmästä päästä, joten pienempiin painoluokkiin tähtäävät eivät sitä todennäköisesti valitse. Hyvinä kilpailijoina rinkalle samassa kokoluokassa ovat Seek Outside Unaweep 4800 (myös paljon kuormaa kestävä iso rinkka), tai HMG Southwest 4400, Osprey Levity 60, Mountain Laurel Designs Exodus (kevyempiä tukirangattomia).

 

 

 

 

3 thoughts on “Six Moon Designs Fusion 65 -rinkka

 1. Tässä mainitut rinkat tuntuvat olevan Euroopassa kiven alla eikä vielä tänäkään kesänä taida olla asiaa Jenkkilään :/

  Sattuisiko olemaan päivitettyjä suosituksia saatavissa olevasta monipuolisesta ja tietty mahdollisimman kevyestä yleisrinkasta (pitkäselkäiselle miehelle)? Tarkoitus tehdä maksimissaan viikon reissuja lähinnä kesällä Lapissa.

  1. Joku ~60-litrainen reppu on perushyvä ja toimii monenlaisessa koska tilaa on vähän enemmän. Tsekkaisin esimerkiksi:

   Granite Gear Crown2 60
   ULA Equipment Circuit
   Gossamer Gear Mariposa
   HMG Southwest tai Windrider, 3400

   Itselläni on tuo Granite Gearin reppu ja käytän sitä paljon, hyvä reppu.

 2. Kiitos! Laitoin meiliä Backpackinglightiin, joka näyttää myyvän ei-oota aika monesta kyseisestä vaihtoehdosta, josko niille kesään mennessä tulisi täydennystä. Ja Granite Gearista näyttää ainakin Amazonilla olevan pitkää mallia ihan varastossakin, joten eiköhän tämä tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.