Varusteet

Japanilaista laatua: Locus Gear CP3 vaellussauvat

Locus Gear CP3-sauvat vuoristosolassa vajaan parin tonnin nousun jälkeen.

Locus Gear on japanilainen ultrakevyiden vaellusvarusteiden valmistaja, joka on erityisen tunnettu CP3 -vaellussauvoista ja Khufu -teltasta, joka on varteenotettava haastaja Mountain Laurel Designsin Duomid -klassikkopyramidille. CP3 -sauvat ovat hiilikuidusta valmistetut 150 g/kpl painavat sauvat, jotka ovat hieno yhdistelmä keveyttä ja kestävyyttä. Sauvat ovat keveämmät kuin useimmat mm. Black Diamondin vaelluskäyttöön tarkoitetut sauvat, mutta vaikka paino lähentelee rimpulampia ultrajuoksusauvoja,  niistä löytyy tukevuutta teltan tukikeppinä toimimiseen.

Olen käyttänyt sauvoja Mountain Laurel Designsin Duomid-pyramiditeltan keskisalkona, jossa käytössä ne vaikuttavat tukevalta kovempiinkin tuuliin. Brittiläiset ja skottilaiset kovissa tuulissa telttailuun tottuneet vaeltajat kuten Colin Ibbotson ovat varoitelleet, että kaikista ohuimmat hiilikuitusauvat eivät kestä keskisalkona kovassa tuulessa etenkään dyneemakomposiitista (cuben) valmistetuissa teltoissa, joiden kangas ei jousta tuumaakaan toisin kuin silnylon-teltat.

Sauvojen maksimipituus on 135 cm, ja Duomidin kanssa käytettäessä tulee käyttää teltan mukana toimitettavaa pole jackia. Locus Gear myy myös lisäputkea, joilla kaksi sauvaa saa liitettyä toisiinsa. Tätä voi käyttää pole jackin tilalla, ja ratkaisu on varmasti myös tukevampi.

Sauvojen pituuden säätöön käytetään polkupyörän pikalinkkua muistuttavaa flicklock-kiinnityksiä, jotka ovat maineeltaan luotettavat verrattuna twistlockeihin ja muihin virityksiin verrattuna. Olen itse säätänyt pituutta alamäessä n. 10 cm pidemmäksi kuin ylämäessä, ja tämä onnistuu näppärästi. Lyhyimmillään sauvat ovat 65cm, jolloin ne kulkevat mukana ihan mukavasti pienessäkin juoksurepussa. Hihnat olen jättänyt paikalleen, ne saa myös pois vahingoittamatta sauvaa.

Sauvat kulkevat mainiosti mukana myös pienemmässä juoksurepussa, vaikkeivat varsinaiset juoksusauvat olekaan. Tässä Salomon Trail 10 -repussa kiinni pikkukarabiinereilla ja pyörän sisäkumista tehdyillä kumilenkeillä.

Olen käyttänyt CP3 -sauvoja muutamalla vaellusreissulla, mukaan lukien rankkaa käyttöä Alpeilla jossa vaellussauvat helpottavat nousuja ja laskuja huomattavasti, verrattuna suomalaiseen tasamaahan jossa monesti tekee mieli laittaa sauvat reppuun. Sauvat vaikuttavat erinomaisen kestäviltä ja kevyiltä sekä vaelluskäytössä että teltan keskisalkona. Niissä on myös säätöä helpottava mitta-asteikko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.