Vinkit

Verkkokurssi pitkistä vaelluksista – vetäjänä Suvi Ahonen

Kevytretkeilijän oppaassakin vieraillut Suvi Ahonen järjestää jälleen verkkokursseja pitkistä vaelluksista. Suvi on Suomen kokeneimpia pitkän matkan vaeltajia, ja hän jos kuka osaa kertoa pitkien vaelluksien toteuttamisesta syvällä rintaäänellä. Suvi oli mukana myös Jussi Jaurolan tuottamassa Kevyesti Kairassa -podcastissa.

Jos pitkät vaellukset kiinnostavat, kannattaa kurssiin ehdottomasti tutustua. Lisää tietoa kurssista löytyy täältä!

Tässä on Suvin kirjoittama kurssin kuvaus:

Haluaisitko joskus tehdä oikein pitkän vaelluksen, mutta et oikein tiedä mistä aloittaisit suunnittelun? Mietitkö riittääkö kunto, tai paljonko rahaa reissu vaatii? Oletpa sitten aloitteleva vaeltaja tai jo kokenut konkari, tästä nettikurssista on paljon apua pitkää vaellusta valmistellessa. Olen itse joutunut oppimaan monta asiaa kantapään kautta ja haluan, että sinun ei tarvitse tehdä samaa!

Kurssi on suunnattu pääasiassa niille, jotka haluaisivat tehdä pitkän (kahdesta viikosta useampaan kuukauteen) vaelluksen ulkomailla, mutta se on hyödyllinen tietopaketti kaikille vaeltamisesta ja kevyistä varusteista kiinnostuneille. En opeta retkeilyn alkeita, joten perustaidot olisi hallittava jo omasta takaa. Olen ammentanut tähän kurssiin kaiken sen tiedon, mitä olen oppinut vuosien ja noin 10 000 vaelletun kilometrin varrella.

Kurssin aiheet:

SUUNNITTELU: * Tervetuloa kurssille * Kuka voi lähteä pitkälle vaellukselle? * Reitin valinta * Esimerkkivaelluksia * Ajankohta ja luvat * Yksin vai yhdessä * Kuinka järjestää elämä vaelluksen ajaksi? * Budjetti * Tiedonhaku * Sanasto

VARUSTEET 1: * Kuinka paljon reppu saa painaa? * Majoite * Nukkuminen * Reppu * Kengät * Pohdittavaa

VARUSTEET 2: * Keittimet * Kattilat ja muut astiat * Vaatteet * Elektroniikka ja navigointi * Muuta tarpeellista * Pack-a-rexia * Minun varusteeni

HARJOITTELU: * Miksi valmistautuminen on tärkeää? * Kuntosalille vai juoksupolulle? * Vaeltajan yleisimmät vaivat ja niiden ennaltaehkäisy * Henkinen valmistautuminen * Treeniohjelmia ja muuta materiaalia * Voimaa yksinolosta

RUOKA: * Mitä vaelluksella kannattaa syödä? * Energiaa! * Nesteytys * Ravintolisät * Kokkailuvinkkejä ulkomaille * Ruokatäydennykset pitkällä vaelluksella * Syömällä perille

VAELLUKSELLA: * Pidä huolta kehostasi * Ensiapupakkaus * Hygienia * Naisten jutut * Vakuutukset * Leave no trace * Eläimet * Vuoristotauti * Kiitos!

Kurssi sisältää videoita, tekstiä, paljon kuvia, omia kokemuksia ja tarinoita vaelluksiltani ja sitä kautta opittuja asioita. Osallistujille on oma Facebook-ryhmä jossa voimme keskustella kurssin aiheista, tsempata toisiamme, jakaa kokemuksia ja voitte lähettää kysymyksiä sekä toiveita. Tervetuloa!!!

Tässä vielä linkki kurssiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.