Varusteet

Omat Top 5 kustomoinnit Atompacks The Atom -reppuun

Olen saanut jonkun verran kysymyksiä siitä, mitkä kustomoinnit ottaisin Atompacksin The Atom -reppuuni jos nyt tilaisin sen uudestaan. Repun kustomoinnissa kannattaa tietenkin pitää jäitä hatussa, sillä ne maksavat aina lisää. Jotkut modaukset ovat mielestäni kuitenkin sen väärti. Atompacks on tunnettu siitä, että se kyllä tekee mitä vain asiakas pyytää, joten enemmän räätälöintiä kaipaavalle Atompacks on hyvä valinta. Tässä lista mitä itse valitsisin:

 1. Over the Top load lifterit. Mielestäni jonkinlaiset tasapainoremmit lisäisivät repun vakautta kun se on täynnä (eli korkea). OTT-tasapainoremmit ovat mielestäni sisärangattomaan reppuun paras valinta. Myös PCT-vaeltaja Isko Salminen suosittelee näitä. Kuva remmeistä on nähtävissä täällä:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Atom Packs (@atompacks) jakama julkaisu

 1. Selkäpaneeli VX21 tai Robic 210 -kankaasta. VX21 ei ole yhtä kestävä ratkaisu kuin standardina tuleva Cordura 500, mutta se on vedenpitävä. Ei ole mielestäni optimiratkaisu, että kaikki muut osat repusta ovat vedenpitäviä, mutta selkäosa ei. Tämä vaikka käytän aina sisäpussia, sillä esimerkiksi makualustaa en haluaisi tunkea sisäpussiin. Vaihtaisin siis olkainten saumankestävyyden parempaan vettähylkivyyteen (tämä siis ei tee repusta täysin vedenpitävää, sillä saumoja ei ole vesitiivistetty).
 2. Korkea sivutasku tai Z-strap taskun yläpuolella. Kannan itse tarppia toisessa sivutaskussa, jolloin korkeampi tasku olisi hyödyllinen. Narun saa kyllä vedettyä Z-mallisesti perusmallissakin niin, että se tukee korkeaa esinettä sivutaskussa, mutta ehkä ottaisin tämän ominaisuuden “suoraan tehtaalta”.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Atom Packs (@atompacks) jakama julkaisu

 

 1. Korkea suorareunainen ja pussimainen verkkotasku. Tykkään säilyttää verkkotaskussa isoja mutta kevyitä tavaroita, kuten näkkileipää, mysliä ja kuoritakkia, joten isompi verkkotasku olisi hyvä. Tämä saisi ulottua melko korkealle repussa, ja olla suorareunainen (vs. Atompacksin tavaramerkkinä oleva vinosuinen verkkotasku). En kuitenkaan ota mitään tavaroita verkkotaskusta lennosta, joten en tarvitse vinoa taskua.
Verkkotasku voisi olla tätäkin korkeampi ja suorareunainen, jolloin säilytystila lisääntyisi.
 1. Korkeahko avokadotasku toisella sivulla. Avokadotasku on avoin verkkotasku sivun yläreunassa. Ne ovat muodikkaita ja mielestäni hyvä idea. Ja ei, siellä ei oikeasti kuljeteta avokadoa (on se tietenkin mahdollista), vaan itse käyttäisin sitä nopeasti tarvittavien pienten esineiden säiltykseen. Esimerkiksi objektiivi, otsalamppu tai patukoita voisi löytää kotinsa avokadotaskusta. Mielestäni tämä noudattaa hyvin periaatetta, että mahdollisimman suuri osa repun ulkopinnasta tulisi olla verkkotaskua, pohja ja sivu mukaan lukien. Avokadotasku näkyy esimerkiksi seuraavan repun sivussa:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Atom Packs (@atompacks) jakama julkaisu

Nämä muokkaukset toisivat reppuun aika paljon lisää tilavuutta aika pienellä painolla. Niin, ja ottaisin edelleen Atomin isoimpana kokona, eli 40-litraisena. Lantivyöksi minulle on hyvin riittänyt ohut remmi. Materiaalien suhteen Liteskin/VX07/VX21/Robic 210 ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja, ehkä itse valitsisin Robicin mutta myös muut ovat hyviä vaihtoehtoja.

 

22 thoughts on “Omat Top 5 kustomoinnit Atompacks The Atom -reppuun

 1. Moi ja kiitos
  Itse olen kallistumassa the Mo:n kannalle, mutta kaipaisin apua materiaalin suhteen. Mikä on perustelusi sille, että valitsisit itse Robicin? Osaatko sanoa sen kestävyydestä ja vedenpitävyydestä suhteessa VX21:een?

  1. …Atompacksin instassa mainitaan myös Robiciin liittyvä haju, mutta tälle en löytänyt mistään tarkempaa selitystä.

  2. Lähinnä hyvien käyttökokemusten perusteella Robic 420d -materiaalista. Erot VX21:een ovat melko pienet, VX21 ulkokerros on 210D nylonia, ja lisäksi siinä on X-ruudukko ripstopia, vedenpitävä PET-kalvo ja 50D polyesterkalvo suojaamassa vedenpitävää kalvoa repun sisällä. Robic 210D on vahvempaa Robic-nylonia, sisäpuolella on vedenpitävä polyuretaanipinnoite. Robicin ulkokuoren nylon on siis hieman kestävämpää kuin VX21:n “tavallinen” nylon, mutta sen polyuretaanipinnoite on kuluvampaa eikä se ole yhtä pitkään vedenpitävä kuin VX21. Itseäni tämä ei haittaa, kun reppu ei 100% vedenpitävä ole kuitenkaan (saumoja ei ole vesitiivistetty). Robic on myös hieman kevyempää kun siitä puuttuu sisäpuolen polyester ja PET-kalvo. Niinpä kallistuisin hieman kestävämpään Robiciin. VX21:n hyvä puoli on vielä jäykkyys, jolloin reppua on helpompi pakata. Molemmat vaihtoehdot ovat oikein hyviä, vikaan ei mene kummallakaan.

 2. Hei,

  Täällä myös pohdiskellaan Atompacksin tilausta. Tomin kanssa vaihdoin jo maileja, hänestä nuo OTT-mallin remmit kuuluvat rangattomiin reppuihin, itse opin pohtinut sellaisia Atom+-reppuun. Ajattelisin OTT-rakenteesta olevan iloa aina, kun repun ranka jää hartiatasolle. Kun Atompacksin tuotekuvissa vertaa tasapainoremmillistä Atom+ reppua (Customin mallikuvat) ja heidän Mo-rinkkaa, näyttää Atom+ kohdalla remmit vähän oudoilta.
  Onko sulla mietteitä noista OTT-remmeistä, olisiko niistä iloa matala- ja kevytrankaiseen reppuun?

  1. Terve, tämä on ihan hyvä kysymys. Mielestäni tuo riippuu aika pitkälti siitä kuinka korkealle tukiranka nousee ja perinteiset load lifterit kiinnittyvät. Jos ranka nousee selkeästi hartioiden yläpuolelle ja load lifterit kiinnittyvät niihin, ovat ne mielestäni ehkä parempi ja simppelimpi ratkaisu, ja tietenkin se jota 100% rinkoissa tällä hetkellä käytetään. Näkisin kuitenkin OTT-lifterit ihan järkevänä sellaisessa repussa, jossa tukiranka on matala ja perinteiset load lifterit vetäisivät pelkkää kangasta. Atom+ Customissa uskoisin kuitenkin että ranka jatkuu load liftereiden korkeudelle, joten “normaalit” ovat ihan järkevä vaihtoehto. Tietenkin jos reppua käyttää myös rangattomana (eli poistaa sen silloin tällöin) niin sitten OTT-mallisista voisi olla enemmän hyötyä. Luottaisin tässä ehkä Tomiin, hänellä on kuitenkin enemmän näkemystä.

   Olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan kolmea samanlaista reppua, jossa joko ei olisi load liftereita, tai sitten ne olisivat tavalliset tai OTT. Ja sama vielä tukirangan kanssa ja ilman. OTT-lifterit ovat sen verran marginaalissa vielä, ettei niistä ole hirveästi kokemusta.

 3. Onko kukaan tilannut Mo:ta?
  9 viikon toimitusajoista johtuen ei käyttökokemuksia varmaan vielä ole mutta millä spekseillä tilasitte.

 4. Kiitos hyvistä arvosteluista. Onko sulla nuo sivutaskut myös VX07-kankaasta? Speksailen tässä omaani ja pähkäilen, että ottaisinko koko repun VX21 vai vain kriittisimmät paikat eli ainakin selkämyksen.

  1. On VX07, mutta niihin on kyllä tullut pieni reikä. Ottaisin ehkä VX21:tä, jos erityistä pitkäikäisyyttä tavoittelee.

  2. Eikös robic ole fiksuin sivutaskuihin? Atompacksin käyttämä 210d on samaa painoa kuin vx07, ja vähintään yhtä kestävää kuin vx21.

   1. Joo ihan hyvä havainto, sivutaskuilta ei oikeastaan tarvita vedenpitävyyttä, joten Robic voisi olla vielä parempi.

 5. Ilmeisesti OTT load liftersiä eivät enää tee, tuli tämmöinen vastaus:

  OTT load lifters – we actually found this design was very annoying to use. We no longer offer it as an option.

  Pärjääkö ilman vai onkohan tiedossa muuta vaihtoehtoa tähän?

  1. Mielenkiintoista. Mikäköhän niissä on ollut hankalaa, ehkä Isko osaisi kommentoida käytettävyyttä? Kyllä ilmankin pärjää (itsellä siis ei mitään load liftereitä), mutta ottaisin itse tukirangattomaankin reppuun edes ihan tavalliset load lifterit. Mielestäni painonsa arvoiset.

 6. Myyn räätälöidyn Mo:n. Näitä jonotetaan 8-9 viikkoa. Uusi, täysin käyttämätön Atom Mo 50+ litraa, selkä 19-21 ja lantiovyö 36-38 tuumaa.

   1. On erinomainen. Selän pituus tuli hiukka väärin, menee kyllä näinkin.

 7. Moi,

  Atompacks on siirtynyt EcoPak kudosta. Enää ei pysty anakaan suoraan valitsemaan matskuja samalla tavalla mitä joku vuosi takaperin viimeksi näitä tiiraillessa. Varmasti kysyessä onnistuu.

  EcoPak on ilmeisesti kevyempää, kestävämpää ja ekologisempaa. On vaan DWR päällystetty.

  Mitä luulet riittääkö DWR? Onko tämä EP siten jopa parempaa mitä VX21 tai Robic 210D?

  1. Oman tiedon perusteella EcoPak on oikein hyvää matskua. Verrattavissa juurikin VX21 ja Robic 210D. Tuo pelkkä DWR ei ole suuri miinus, polyester itsessään imee vain vähän vettä, ja kastuvat tavarat pitäisi sisällä olla joka tapauksessa vedenpitävästi pakattuna. Ekologisuus on myös tietenkin plussaa.

 8. Onko kokemusta tanskalaisen blind banana bagsin rinkoista? Kuvien ja kokojen perusteella samankaltaisia,mutta ranka on u-kirjaimen mallinen vs.kovikelevyyn istutetty yksitankoinen ranka. Valmistajan isommat rinkat lupailevat yli 20 kg:n kantorajaa.

  1. Olen kaverilla nähnyt näitä, ja ovat kyllä ihan laadukkaita reppuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.