Varusteet

Atompacks Atom 40 l ensipuraisu

 

Brittiläisen Atompacksin ilmaantuminen kartalle alkuvuodesta oli iloinen uutinen eurooppalaisille kevytretkeilijöille. Aiemmin parhaat rinkat piti aina tilata rapakon toiselta puolelta, mutta Atompacksin aloittaminen vahvalla tietotaidolla ja hyvillä materiaaleilla varustettuna toi Eurooppaan erittäin varteenotettavan repuntekijän. Yrittäjä Tom Gale on kävellyt useita Yhdysvaltojen pitkiä vaellusreittejä, ja prototyypannut omia reppumallejaan jo pitkän tovin.

Tilauskanta onkin ollut heti alusta vahva: toimitusaika omalle Atom 40 l -repulle oli reilu kuutisen viikkoa, ja kuuleman mukaan Tom on joutunut pikapikaa palkkaamaan myös työntekijän. Toivottavasti Atompacks ei luisu MLD:n tyyppisiin kolmen viikon toimitusaikoihin.

Tässä artikkelissa on hieman ensituntumaa Atompacksin Atom 40 l -reppuun. Se ei siis vielä ole ollut minulla vaelluksella, joten kirjoittelen vain ensihavaintoja juuri postipaketin aukaisseena.

Atom 40 l  on tukirakenteeton reppu, jota voisi verrata MLD Prophetiin ja Palante Simple Packiin. Se on koon puolesta lähellä Prophetia. Sen päätasku on n. 35 l muutaman rullauksen jälkeen, sivutaskut yhteensä 5l ja verkkotasku n. 8 litraa. Lisäksi siinä on verkkotasku pohjassa. Ensimmäinen tunne repun selkään laittamisen jälkeen on “hei, tämähän sopii kuin varta vasten minulle tehty!”, kunnes puolen sekunnin jälkeen tajuan että niin onkin. Repun saa siis mittatilaustyönä omilla mitoilla ja väreillä.

Oma reppuni on tehty Xpac-VX07 -materiaalista, joka vaikuttaa erinomaiselta vaihtoehdolta kestävyyden ja keveyden suhteen. Selkäosa repusta on Cordura 500 -materiaalia, viillekkeiden materiaali on Dyneema Grid 210d ja verkko-osat ovat Lycra-verkkoa. Otin siihen irroitettavan lantiovyön yksinkertaisesta remmistä. Reppu painaa 458 g kaikkine naruineen.

Atomin viillekkeissä on joustavat taskut, jotka nielaisevat ainakin iPhone 6:n suojakuorineen sekä 0.5l limupullon. Näppäränä kikkana rintaremmin saa työnnettyä taskun taakse jemmaan, jos haluaa pitää sen auki eikä halua että remmi heiluu repun edessä. Sivuilla olevat taskut ovat reilun tilavat ja ne saa kiristettävällä suulla kuten kuvassa tai yksinkertaisemmalla sisäänommellulla joustavalla narulla.

Etutasku imaisee ainakin MLD Duomidin ongelmitta, jolloin välttyy märän teltan pakkaamiselta repun sisään. Silnylon-teltat mahtuvat taskuun todennäköisesti vielä paremmin.

Istuinalusta menee takanarujen taakse. Tähän saa varmasti hyvin kiinni myös Thermarest Z-lite -alustan ainakin hieman lyhennettynä.

Repun alla on tämän hetken kuumin juttu, Palanten ensimmäisenä lanseeraama pohjatasku. Sen materiaali on samaa Lycra-verkkoa kun iso verkkotasku. Alatasku ei varmaankaan ikuisuuksia tule kestämään, mutta lyhyessä käytössä täytyy kyllä myöntää että se tuntuu todella kätevältä! Siinä voisi kantaa mitä vain kävellessä tarvittavaa esim. karttaa, pähkinäpussia tai hanskoja. Pienempi tarppi hyvin taiteltuna saattaisi myös sinne mahtua. Calazon ja Karttakeskuksen kartat mahtuvat hyvin taskuun. Taskun aukko on todella fiksusti taitettu kerran ympäri ja sitten vasta ommeltu, jolloin saumasta muodostuu pieni stoppi, joka estää tavaroiden liukumisen pois.

Pohjataskussa on lisäksi pieni roskaportti, johon voi työntää syötyjen Snickers-patukoiden kuoret tai muun roskan. Myös sen sauma on käännetty ja sitten vasta ommeltu.

Repun kaulus on suuaukkoa kohti pikkuisen levenevä. Pidän tästä, tuntuu että se auttaa esimerkiksi makuupussin pakkauksessa ja yleisessä penkomisessa. Kauluksessa on pienet napit, jotka ovat huomattavasti parempi kuin tarranauha, joka tuntuu aina jäävän kiinni merinopaitoihin repusta tavaroita pengottaessa. Napit auttavat suun rullaamisessa jos reppu on kovin täynnä.

Tässä hieman repun kokoluokkaa melko täyteen pakattuna. Olen itse 180 cm pitkä. Taustalla kasvimaani taimet!

Tässä reppu hyvin vähillä tavaroilla pakattuna ja kokoon kuristettuna, jolloin se pienenee hyvinkin päivärepun kokoiseksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.