Varusteet

Kaksi supertarppia alle 300 g ja itsetehtyjä reppuja Lopella

Ensimmäinen kevytretkeilijätapaaminen vuonna 2020 järjestettiin Lopella 6.6. Mukana oli paljon samanhenkistä porukkaa, PCT-vaeltajia ja ompelukonemaestroja. Alun sadekuuron jälkeen ilma pysyi mukavana loppuillan, ja juttu lensi. Tuttuun tapaan käytiin läpi telttakierros ja ihmeteltiin vaellusreppujen uusimpia tuulia.

Tapaamisessa pääsikin mukavasti tarkastelemaan ultrakevyitä varusteita, ja seuraavaan miittiin kannattaakin tulla käymään mikäli aihe edes kiinnostaa, sen verran ainutlaatuinen on mahdollisuus ihmetellä huippuluokan vaellusvarusteita. Tässä hieman kuvakoostetta tapaamisesta.

Suvin itsetehty reppu. Paitsi että värit ovat todella makeat, oli toteutus ja materiaalit myös top notch.
Yksityiskohtia repun värityksestä
Iskon Hyprelite Mountain Gear Ultamid 2
Atompacksin ja Palanten reppujen vertailua
Zpacks Pocket Tarp with doors. Jussin pikkumajoite hämmentävällä painolla 172 g!
Litteitä tarppeja oli käytössä myös monella. Tästä tuli pieni kutina kaivaa oma litteä tarppi tiuhempaan käyttöön, sillä kyllähän näissä on sitä erähenkeä ja kaunista yksinkertaisuutta parhaimmillaan!
Mahmoudin litteä tarppi ja Jetboil-keitin
Vielä yksi litteä tarppi laavuksi pystytettynä
Suvin Six Moon Designs Lunar Solo
Iskon Fire-koira oli menossa mukana
Iskon Caldera Cone -spriikeitin
Tuukan tekemä reppu. Tykkäsin erityisesti verkkotaskuratkaisusta ja load liftereistä. Tähän oli rakennettu myös tukiranka, mikä on harvinaisempaa itse tehdyissä repuissa.
Juttelua ja silmien savustusta nuotion äärellä
Yksi eniten mielenkiintoa herättänyt majoite oli Tuukan ohuenohuesta seitsemän denierin nylonista tekemä tarppi. Kaava on sama kuin Durston X-midissä, mutta vähennettynä 10% joka mitasta. Dan Durston itse oli luovuttanut kaavat tähän! Painoa ennen saumojen tiivistystä oli hämmentävät 215 g.
Neoair Uberlight ja ohut solumuovi. Tämä on mielestäni yksi tämän hetken parhaita makuualustasysteemejä kolmen vuodenajan vaellukselle.
Nuorin osallistuja oli neljävuotias. Elämän ensimmäinen yö tarpin alla sujui yllättävän mukavasti!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.